Η Μαρία Στ. Αρναουτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αρχανών και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο University College London, όπου και εξειδικεύτηκε στην «Ευρωπαϊκή Δημόσια Πολιτική».
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένει τον μεταπτυχιακό της τίτλο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη «Δημοσιογραφία και Επικοινωνία».
Παράλληλα, η πιστοποίηση που έλαβε από το Harvard Kennedy School στο θεματικό κύκλο «Public Narrative: Leadership, Storytelling and Action» της έδωσε την ευκαιρία να μελετήσει τη σχέση της σύγχρονης ηγεσίας με τη δημόσια δράση, με αποδέκτη πάντα το συλλογικό όφελος.
Το 2017 ανέλαβε τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΕΟΠΕ με στόχο να φέρει τους Έλληνες πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη ενώ από το Δεκέμβριο του 2020, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΕ, έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Οργανισμού.
Η Δανάη Ιατρού είναι οικονομολόγος, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές σε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Université Libre de Bruxelles και ειδίκευση σε θέματα διεθνούς ειρήνης, ασφάλειας και ενόπλων συγκρούσεων. Έχει διατελέσει την πρακτική της άσκηση στον τραπεζικό τομέα και έχει εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη. Στα πλαίσια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, τις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη, όπου η ομάδα της απέσπασε το βραβείο του Distinguished Delegation. Μιλάει πέντε ξένες γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, τουρκικά) και στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται τα θέματα ευρωπαϊκής διπλωματίας, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Στον ελεύθερό της χρόνο αρθρογραφεί για θέματα διεθνούς πολιτικής.
Η Ηλέκτρα Σιμιτσή είναι Διδάκτωρ στο Δίκαιο της ΕΕ, από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατεύθυνση της Δημόσιας Διοίκησης, με Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Μεταπτυχιακό στο Public Policy and Human Development με κατεύθυνση Regional Integration and Multi-Level Governance του Maastricht Graduate School of Governance – UNU Merit στην Ολλανδία. Η εργασιακή της εμπειρία στην υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ συνοδεύεται από το ερευνητικό της ενδιαφέρον σε θέματα της ΕΕ όπως η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, του κράτους δικαίου, η διακυβέρνηση και η διαδικασία λήψης αποφάσεων καθώς και θέματα ένταξης στην αγορά εργασίας και μετανάστευση. Είναι Επισκέπτρια Ερευνήτρια σε μετα-διδακτορικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Μιλάει Αγγλικά και και έχει καλή γνώση γαλλικών. Πέραν από τις εργασιακές και ερευνητικές ασχολίες, λατρεύει τη φύση, το βουνό και τη θάλασσα, και ασχολείται με την ορειβασία και αναρρίχηση
Η Εύα είναι δευτεροετής φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Peace and Conflict Studies του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και ενεργό μέλος του ΕΟΠΕ, υπεύθυνη για τη σύνταξη υπομνημάτων του Οργανισμού για τον ΟΗΕ . Ως βοηθός έρευνας του τμήματος Peace and Conflict Research, εξετάζει πώς η ανοικοδόμηση της ειρήνης, σε περιπτώσεις ενδοκρατικών συγκρούσεων, μπορεί να λάβει χαρακτήρα διαφορετικό από αυτόν της υψηλής πολιτικής. Εστιάζει στην ενεργή συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών, στις διάφορες εκφάνσεις της, είτε σε επίσημες διαπραγματεύσεις είτε σε ευρύτερες ενέργειες που αποβλέπουν στην δημιουργία διαλόγου μεταξύ των μαχόμενων πλευρών. Έχει σπουδάζει Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνή Οργάνωση και Πολιτική και Διοίκηση στην Ολλανδία και στην Εσθονία.
Η Σοφία Δεμερούτη είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τα Ευρωπαϊκά ζητήματα και συμμετείχε σε προσομοιώσεις θεσμών, γεγονός που οδήγησε σε πάθος για το policy – making, την διακυβέρνηση, την ανάλυση πολιτικών και το risk management τόσο σε κρατικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Από τον Οκτώβριο του 2019, διατελεί αναπληρώτρια συντονίστρια του ΕΟΠΕ στην Αντιπροσωπεία της Κρήτης.
Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΔΠΜΣ ‘’Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Σπουδές : Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική’’ του ίδιου πανεπιστημίου. Μέσα από τις σπουδές της και τις συμμετοχές της σε αρκετά συνέδρια και προσομοιώσεις ,αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον της για τα ευρωπαϊκά θέματα. Επιπλέον, στο ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών , τη μουσική και συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη.
Γεννηθείς το 2000 είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα με την σχολή της σπουδάζει πιάνο σε επίπεδο ανωτέρας στο Ωδείο Αθηνών και αρθρογραφεί σχετικά με θέματα ευρωπαϊκής άμυνας, ενεργειακής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Κατέχει άριστη χρήση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας. Στον ελεύθερο της χρόνο παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με τις σπουδές της και λατρεύει να ασχολείται με την ερασιτεχνική κριτική κινηματογράφου, το κλασσικό μπαλέτο, την άθληση και το χειμερινό σκι
Η Στεφανία Τζώρου είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ΠΜΣ “Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα που αφορούν το τομέα της Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης στην ΕΕ. Tον τελευταίο ένα χρόνο εργάζεται στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας σε διεθνούς βελινεκούς εταιρεία ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και σε μη επιστημονικούς τομείς καθώς είναι ενεργό εθελοντικό μέλος του οργανισμού Make-A-Wish Greece. To 2019 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Πατρέων αντιπροσωπεύοντας τα όνειρα και τις επιθυμίες της γενιάς της.
H Νεφέλη είναι Πολιτική Επιστήμων και Ερευνήτρια. Συνεργάζεται ερευνητικά με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Αθήνας και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολείται και με τη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού.
Είναι λάτρης της μελέτης της Μέσης Ανατολής, των εθνικιστικών και αποσχιστικών τάσεων, της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτισμικής διπλωματίας.
Κατάφερε να αποκτήσει γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία στους παραπάνω τομείς μετά από 6 χρόνια Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και πολύμηνες πρακτικές ασκήσεις στο ΥΠΕΞ και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ. Εργάστηκε για 3 χρόνια ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, ισπανικά και ελληνικά και ετοιμάζεται για το διδακτορικό της.
Είναι μεθοδική, συνεργατική, επίμονη και υπομονετική, φιλόδοξη και προσανατολισμένη στο στόχο.
Λατρεύει τα ταξίδια, το σινεμά, το χορό και σπουδάζει κλασικό τραγούδι.
Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος (Master in Global Risks & Analytics). Δόκιμη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ – Πάντειο Παν/μιο). Ασχολείται με έρευνες και αναλύσεις που αφορούν κυρίως την περιοχή των Βαλκανίων, Ε.Ε., Κίνας και ΗΠΑ. Επιπλέον, έχει εργαστεί στην ελληνική πρεσβεία στη Βουδαπέστη στο τμήμα οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων με υποτροφία μέσω του προγράμματος Erasmus+.
Εργάστηκε στη Βρετανική Πρεσβεία της Αθήνας. Δεόντως, στο γραφείο του πρέσβη της Πρεσβείας της Νιγηρίας, στο γραφείο του πρέσβη στην Πρεσβεία της Ιορδανίας και στο γραφείο Αντιπροσωπίας της Ταϊπέι στην Αθήνα.
Σε προσωπικό επίπεδο, νιώθει πολυπολιτισμική, γεννήθηκε στο βόρειο κέντρο της νομού της Manitoba του Καναδά. Μετακόμισε στην Αθήνα και έπειτα έφυγε για το Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές στο Reading University στη πολιτική και κοινωνιολογία. Αργότερα, απέκτησε ακόμα ένα πτυχίο στην πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις στο Universita degli Guglielmo Marconi της Ρώμης. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη διακυβέρνηση στο European Law and Governance School στην Αθήνα όπου η διατριβή η ήταν σε σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.
Είναι μέλος στο Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων, Olympia Academy Alumni της Θεσσαλονίκης, Μέλος της European Association στις Βρυξέλλες και μέλος της Ένωσης Φιλίας του Καναδά στην Αθήνα.
Ο Μιλτιάδης Λαπατσάνης είναι φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “M.A. in International Security Management” στο Berlin School of Economics and Law. Οι σπουδές του υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος και μελέτης του είναι: οι διεθνείς σχέσεις στον κυβερνοχώρο και οι πολιτικές διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής.
Η Ειρήνη Μαρκάκη είναι Διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εξειδίκευση στον τομέα της Κοινωνικής Στατιστικής. Είναι Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και έχει Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής με τίτλο “Master of Arts in Education (Education Sciences)” από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Αθηνών (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.) σε συνεργασία με το Roehampton University του Λονδίνου, με βαθμό διδασκαλιών Πρακτικής Άσκησης “Άριστα 10”.
Εργάστηκε στην εταιρεία Kantar Research Industry ως Κοινωνική Ερευνήτρια, έχει 7ετή εμπειρία στη διεξαγωγή Ποιοτικών & Ποσοτικών Ερευνών και στην εξειδικευμένη στατιστική ανάλυση. Από το έτος 2016 είναι Κριτής των Επιστημονικών Εργασιών του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.). Στον ελεύθερο της χρόνο, συμμετέχει σε ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης.
Είναι νέα πολιτική επιστήμονας με ενδιαφέρον για τα διεθνή και ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. Το διάστημα που πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενδυνάμωσε το ενδιαφέρον της για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για θέματα εξωτερικής πολιτικής και μετανάστευσης και όνειρό της αποτελεί να καταφέρει να εργαστεί στα όργανα της ΕΕ. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί, παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες και μαθαίνει ξένες γλώσσες.
Η Βογιατζή Αναστασία-Δήμητρα είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο “Δελασάλ” και από τα μαθητικά της χρόνια έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων που απασχολούν τόσο την πολιτική, όσο την ρητορεία-αντιλογία, την επιχειρηματικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την λογοτεχνία και την ποίηση. Αρθρογραφεί από το 2013, αρχικά σε μαθητική έντυπη εφημερίδα και μετέπειτα σε διαδικτυακής μορφής εφημερίδες, καθώς αυτήν την χρονική στιγμή αποτελεί αρθρογράφο της στήλης Balkans in site, του μοναδικού Ελληνικού παρατηρητηρίου της Ελλάδας για τα Βαλκάνια, της ιστοσελίδας Polls & Politics.
Οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Law and Economics” του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Οι τομείς ενδιαφέροντος του είναι οι διεθνείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και συμφωνίες, η οικονομική διπλωματία και η διεθνής και εγχώρια πολιτική οικονομία, με εστίαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.
Η Γεωργία Παντελή, είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (πρώην ΝΟΠΕ) και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικής Οικονομίας του ίδιου τμήματος. Επιπλέον, έχεισπουδάσει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και φωνητική. Έχει πάνω από 6 χρόνια εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως Liaison Officer & Office manager, αν και το 2015 αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της και να εξελίξει, περισσότερο, τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα της. Αφοσιώθηκε στο διάβασμα, για να κερδίσει τη χαμένη επαφή με τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα, τα οποία αφορούν την Πολιτική Επιστήμη και την Πολιτική Οικονομία και ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθεσίας στο θέατρο συμμετέχοντας σε αρκετές παραγωγές, μέχρι σήμερα. Ασχολείται με το εκπαιδευτικό θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, ως μέσο έκφρασης και ανάπτυξης της προσωπικότητας και είναι συντονίστρια ενός θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων. Ωστόσο, η μεγαλύτερη της αγάπη παραμένει το διάβασμα και η ακαδημαϊκή της εξέλιξη και τελειώνοντας το μεταπτυχιακό της ευελπιστεί να συνεχίσει την ενασχόλησή της με την επιστημονική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι μεγάλη της χαρά η ενεργή συμμετοχή της στις δραστηριότητες του ΕΟΠΕ. Όλα αυτά, φυσικά, στον βαθμό που της τα επιτρέπει ο αξιαγάπητος, νεογέννητος γιός της.
Ο Ηλίας Τσακαγιάννης σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει κάνει την πρακτική του άσκηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και είναι μέλος σε αρκετές εθελοντικές οργανώσεις. Τον ενδιαφέρουν τα θέματα της πολιτικής, της οικονομίας και της διπλωματίας.